Glashütte Original

Glashütte Original er en tysk klokkeprodusent av luksuriøse klokker og andre accessoirers. Klokkene selges på det internasjonale markedet, og selskapet er døpt etter den tyske byen med samme navn. Det var nemlig i Glashütte at selskapet startet opp i 1994. Selskapet var dog ikke helt nybegynnere i klokkebransjen på denne tiden – for det var bedriften VEB Glashütter Uhrenbetriebe som startet opp Glashütte Original. Og sistnevnte selskap bestod av en sammenslåing av en rekke historiske klokkeprodusenter fra den samme byen, noe som bidro til en pangstart for Glashütte Original.

Om Glashütte Original
I dag eies merkevaren Glashütte Original av et selskapet The Swatch Group, og de selger altså luksuriøse klokker i den høyere prisklassen. Glashütte Original er en av få klokkeprodusenter som lager alle sine egne deler fra bunnen av, deriblant den ørfine mekanikken som sørger for bevegelse i klokken din. Designet på klokkene fra Glashütte Original er som regel meget spesielle, med massevis av detaljer og elementer – og gjerne en hel del diamanter eller andre skinnende objekter.

Glashütte Original kommer i mange forskjellige modeller, både for kvinner og menn. Den mest populære modellen for damene heter «Star & Lady», og de fleste klokkene her er godt utstyrt med diamanter. En av de mest moderne herreklokkene, tross det retroinspirerte designet fra 70-tallet, heter Senator Navigator, og har et design som minner om de tradisjonelle pilotklokkene. Glashütte Original har også en sportsklokke som heter Sport Evolution, som blant annet skal være produsert for å tåle røffe slag og tøff behandling.

Dersom du ønsker deg en klokke fra Glashütte Original, så er det bare å begynne å spare. En typisk klokke i Senator-serien ligger på rundt 10 000 dollar, men kan gjerne koste det dobbelte også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *