Hvorfor er serienummeret skjult på klokken?

Når man selger brukte klokker på nettet eller i andre medier, så vil man gjerne gjemme bort serienummeret som er gravert på klokken. Det kan være flere gode grunner til at man gjør dette, og som regel er det gjort i god tro.

Først og fremst vil man skjule serienummeret fra bilder av klokken for å hindre at produsenter av falske klokker får tak i det. De søker nemlig stadig gjennom nettet for å finne slike serienumre, slik at de kan bruke de når de skal produsere en replika. Hvis de får tak i et ekte serienummer så vil det være mulig å selge en falsk klokke som ekte.

En annen grunn kan være at de ønsker å beskytte en spesifikk distributør eller autorisert forhandler. For når man selger klokker på nett, så er det ofte til en rabattert pris, noe klokkeprodusentene ikke er like glade for. Derfor ønsker de å skjule klokkens opphav til andre enn en eventuell kjøper.

De fleste produsenter av dyre klokker har en oversikt over hvor hver enkelt klokke opprinnelig ble solgt, slik at de kan spore serienummeret i etterkant. Hvis de finner en klokke som selges på nettet med et tydelig serienummer, så kan forhandleren som solgte denne klokken havne i trøbbel dersom det er de selv som prøver seg på det «grå markedet». Med andre ord er det en trygg måte å beskytte seg selv på dersom man skal selge brukte klokker på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *