Nixon

Nixon er en ny og moderne klokkeprodusent som ble etablert i 1997, og følgelig ikke har hatt sitt andre tiårsjubileum enda. Til tross for dette så har selskapet allerede rukket å etablere seg i 80 land, deriblant Norge. Nixon har sitt opphav i California, USA, og har sin største målgruppe blant de yngre og aktive. Klokkene som produseres av Nixon er myntet mot «hvermansen», da prisnivået på en Nixon-klokke som oftest er mellom 1000 til 5000 kroner – og der de fleste armbåndsurene koster rundt midt i mellom det nevnte intervallet.

Om Nixon
Historien om oppstarten til Nixon er forholdsvis enkel – selskapet er rett og slett et resultat av en gründer som ikke klarte å finne seg en klokke som refleksjonerte hans egen stil. Denne mannen het Cahd DiNenna, og han fikk med seg Andy Laats til å etablere Nixon. Begge disse var aktive innenfor ekstremsport, og dette er en av grunnene til at Nixon har populære klokker for surfere, snowboardkjørere og så videre. For å starte opp Nixon var de to hovedmennene avhengige av penger, og de klarte på kort tid å hente inn over én million dollar fra amerikanske investorer.

Under debuten i 1997 slapp Nixon en katalog der de presenterte sine syv første modeller. Åtte år senere, i 2005, hadde selskapet lansert hele 83 modeller til, og det totale antallet var på 90 modeller. Hvert eneste år fortsatte salget å øke med rundt 50 prosent, og når vi nå skriver 2015 har Nixon flere hundretalls modeller i salg på det globale markedet. Det er en del av selskapets visjon om at man skal finne sin egen stil, og med et meget stort utvalg av Nixon-klokker vil du neppe ha noe problem med det.

Nixon-klokker har ingen spesielle kjennetegn hva designet angår, da de ulike modellene er svært forskjellige. Klokkene kommer i alle farger og former, med alt fra gullfargede og runde klokkehus med lærlenke, til en helt sort og stilren klokke med et firkantet klokkehus. Nixon henter ofte inspirasjon fra det som er «trendy», og derfor slipper selskapet hvert eneste år flere nye modeller både for herrer og kvinner. En av årsakene til at Nixon-klokker er såpass populære som de er, er nok at de ser langt mer eksklusive ut enn hva prisen skulle tilsi.

Nixon i rampelyset
Selv om mange kjendiser innenfor underholdningsbransjen unner seg langt dyrere og mer luksuriøse klokker enn hva Nixon produserer, så er det også mange som er noe mer jordnære. Blant kjendiser som har blitt observert med en Nixon-klokke rundt håndleddet finner vi Supernatural-skuespiller Jared Padalecki, og den verdenskjente artisten Kanye West. Den amerikanske politikeren Mitt Romney og skuespiller Sam Rockwell skal også være Nixon-tilhengere, der sistnevnte brukte modellen «The Fader All Gunmetal» i filmen «The Way, Way Back».
Nixon har også vært aktive innenfor arrangementer i ekstremsportklassen, og har tidligere arrangert Nixon Surf Challenge siden år 2000. Under 10-årsjubileet ble dette arrangementet faktisk avholdt i Lofoten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.