Patek Philippe & Co

Patek Philippe & Co er en sveitsisk klokkeprodusent, som siden oppstarten i 1852 har produsert klokker i høy luksuskvalitet. Selskapet designer og produserer sine egne klokker, og de står bak noen av de mest avanserte mekaniske urverkene som har blitt skapt. Patek Philippe & Co har sine hovedkvarter i Genova, og blir av mange klokkeeksperter ansett som den mest eksklusive produsenten av luksusklokker – på samme nivå som anerkjente merkevarer som Audemars Piguet og A. Lange & Söhne. Med andre ord skal man ha litt penger til overs for å kunne kjøpe seg et armbåndsur fra Patek Philippe & Co!

Om Patek Philippe & Co
Patek Philippe & Co er i dag en av de største klokkeprodusentene i Sveits, med en årlig omsetning på nesten 800 millioner euro og over 2000 ansatte i flere land. Grunnleggeren av selskapet het Antoni Patek, og hele eventyret begynte med produksjon av lommeur på midten av 1800-tallet. Siden den gang har selskapet vært igjennom mye rart, men også kommet med mange flotte lanseringer. Masseproduksjon har aldri vært målet til Patek Philippe & Co, noe som reflekteres gjennom deres jubileum i 2010, da de hadde produsert 40 000 klokker.
Dette er et svært lavt tall dersom man tar antallet i betraktning med antall aktive år for selskapet, og sammenligner dette med andre klokkeprodusenter. Håndlagde høykvalitetsklokker har alltid vært fokuset til Patek Philippe & Co, og derfor blir det ikke laget veldig mange klokker årlig. Allikevel skal antallet ha vært økt til hele 50 000 bare to år senere. I dag drives Patek Philippe & Co av en mann med navn Thierry Stern, og Stern-familien har sittet ved styreroret siden 1932.

Patek Philippe & Co har relativt mange modeller fordelt over nokså mange kolleksjoner, i alle fall til en luksusprodusent av klokker å være. Selskapet produserer alt fra moderne herreklokker i Nautilus-serien til klassisk-inspirerte klokker Calatrava-kolleksjonen. Totalt finnes det et hundretalls modeller til herrer og menn, og Patek Philippe & Co slipper minst en ny modell hvert eneste år i moderne tid. Også verdt å nevne er at prisen på en klokke fra Patek Philippe ligger på minst 200 000 kroner og oppover.

Patek Philippe & Co i rampelyset
Med såpass eksklusive og luksuriøse klokker, så får ofte Patek Philippe fokus i rampelys og media. Blant annet så ble verdens dyreste klokke noen sinne solgt til en arabisk Sheikh i 1999, for den nette sum av 11 millioner dollar. Selskapet slo også i 2013 en rekord for å ha solgt den dyreste klokken noen sinne på en online-auksjon, med en pris på 611 000 dollar. Det er heller ikke til å stikke under en stol at kjendisene sikler etter en Patek Philippe & Co. Blant skuespillere og musikere som har blitt observert med en slik klokke, finner vi både Brad Pitt, Charlie Sheen, John Mayer, Ryan Gosling og Eric Clapton.

Leave a Reply

Your email address will not be published.