Rado

Rado er en klokkeprodusent fra Sveits, som har sitt hovedkvarter i byen Lengnau. Selskapet er spesielt kjent for sine innovative teknologier innenfor ripefrie materialer, et felt der selskapet blir ansett til å være en pioner. Når vi nå skriver 2015, så produserer Rado over en halv million klokker hvert eneste år – til tross for at selskapet har under 500 ansatte. Dette er betydelig mer enn de fleste luksusprodusentene av klokker i Sveits gjør. Klokkene til Rado blir solgt over hele verden, og selskapet har et like stort marked i Vesten som i Østen.

Om Rado
Rado ble opprinnelig grunnlagt i 1950, men den gang het selskapet Schlup & Co. Da produserte de heller ikke fullverdige klokker, men deler og mekanikken til klokker var hovedfokuset. I 1957 lanserte selskapet sin første fullverdige klokkekolleksjon, og denne serien ble hetende Rado. Blant annet så var Rado Diastar, som ble lansert i 1962, verdens første ripefrie armbåndsur. Nå, over femti år senere, så er fortsatt Diastar-kolleksjonen en av de mest populære klokkene fra Rado.

Rado skiller seg vesentlig ut fra tradisjonelle, sveitsiske urmakere ved at de bruker unike materialer for å skape innovative klokker. Hos Rado så er det ingeniørene som gjør den viktigste jobben, noe som blant annet resulterte i at selskapet i 2004 lagde den «hardeste klokken på jorden», som rekordtittelen i Guinness Rekordbok så fint heter. Denne klokken ble produsert ved hjelp av å transformere karbon til en diamant av nanokrystaller, som hadde en hardhet på 10 000 ifølge Vickers hardhetstest. Om du er usikker på om dette er mye, så kan i alle fall rekorden bekrefte at denne klokken er «steinhard».

Dagens modeller fra Rado skiller seg også vesentlig ut fra de konkurrentene merkevarene, ved at designet fremstår som unikt og mektig. En annen vesentlig forskjell fra kolleksjonene til Rado, er at man kan skaffe seg en Rado-klokke uten å være millionær. De billigste Rado-klokkene ligger på rundt 5000 kroner, mens de dyreste kan koste så mye som 200 000 kroner. Men det er heller ikke hele sannheten – for de mest eksklusive Rado-klokkene som er fullproppet med diamanter, kan ha en pris på svimlende 17 millioner kroner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.