Raymond Weil

Raymond Weil er en av mange klokkeprodusenter med opphav i Sveits, og selskapet har siden oppstarten i 1976 hatt sitt hovedkvarter i den sveitsiske byen Genova. Raymond Weil er en av få klokkeprodusenter som fortsatt er familiedrevet, etter at grunnleggeren med samme navn gikk bort i 2014. I dag drives selskapet av Raymond Weils egne sønner og svigersønner, og selskapet er en av få frittstående klokkeprodusenter i den sveitsiske klokkeindustrien, der flere av de største selskapene har samme eiere.

Om Raymond Weil
Raymond Weil ble startet opp under en turbulent tid i klokkeindustrien, da man sto ved et veiskille. For på denne tiden stod det nemlig mellom å fortsatte å lage klokker på den tradisjonelle måten, eller å gjøre som asiatiske selskaper og satse på ny teknologi. Mens de fleste sveitsiske klokkeprodusenter valgte å fortsette på «gamlemåten», så var Raymond Weil et friskt pust. Den første vellykkede kolleksjonen kom dog først 10 år etter oppstarten, og det var med Othello-kolleksjonen som ble sluppet i 1986.

Deretter fortsatte suksessen med jevnlige lanseringer av nye klokkekolleksjoner, deriblant Traviata i 1988 og Parsifal i 1991. Samtlige av de tre nevnte kolleksjonene har utover 2000-tallet blitt lansert i nye og moderne utgaver, og har også fått selskap av nye kolleksjoner som Precision, Maestro og Jasmine. I dag selges klokkene over hele verden, og det lanseres årlig nye modeller til de nåværende klokkekolleksjonene.

I forhold til flere av sine konkurrerende selskaper i Sveits, så selger Raymond Weil kvalitetsklokker til det man til sammenligning kan kalle for en rimelig pris. De fleste klokkene fra Raymond Weil strekker seg fra 3000 til 12 000 kroner, og følgelig produserer Raymond Weil klokker for «folk flest». Som en familiedrevet bedrift har dessuten Raymond Weil hatt sine kampsaker, der bedriften har vært involvert i støtte og sponsing av alt fra kampen mot kreft til naturvernorganisasjonen WWF. Selskapet har også vært mye i rampelyset gjennom britiske musikkonkurranser, den amerikanske Idol-utgaven samt andre lignende tilsetninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.