Audemars Piguet

Audemars Piguet er en fransk klokkeprodusent av luksusklokker, som ble grunnlagt i 1875 av urmakerne Jules Louis Audemars og Edward Auguste Piguet. Selskapet leverer blant annet innmaten til andre klokkemerker som Tiffany & Co samt Bulgari, selv om sistnevnte de seneste årene har gjort dette selv på enkelte modeller i noen år nå. Selskapet omsetter årlig for rundt 600 millioner dollar, og har over 1200 ansatte.

Om Audemars Piguet
Audermars Piguet ble startet opp i 1875 av to unge franskmenn som akkurat hadde fullført utdanningen sin. Audemars var bare 23 år gammel, mens Piguet var 21. Firmaet var på den tiden kjent som Audemars, Piguet et Cie, men byttet senere navn til det vi kjenner selskapet som i dag. Siden 1882 har det alltid vært medlemmer av både Audemars- og Pigue-slekten i selskapet styre, slik at det den dag i dag fortsatt er et familiedrevet selskap.

Det var først etter at gründerne døde i 1918 og 1919 at selskapet virkelig gjorde suksess. De to nevnte selskapene innledningsvis ble oppført på kundelistene, og i 1925 lanserte de det som var verdens tynneste lommeur – det var kun 1,32 millimeter tykt. Deretter opplevde selskapet igjen en nedgang under depresjonen på 30-tallet, men bygde seg alltid opp igjen til det vi i dag kjenner til som en av «de tre store» klokkeprodusentene.

Den dag i dag så blir hver eneste klokke satt sammen på den gammeldagse måten, altså at man bruker menneskelig håndteknikk fremfor maskiner og roboter. Audemars Piguet har fjorten avdelinger og seksten butikker på hele kloden, og det produseres rundt 26 000 klokker hvert eneste år.

Ambassadører og sponsing
Som enhver klokkeprodusent så er det også en del ambassadører for Audemars Piguet – og da snakker vi om kjendiser. Blant store navn som bærer en Audemars Piguet rundt håndleddet, så finner vi både Michael Schumacher, Lionel Messi, LeBron James og Serena Williams. Det er spesielt mange idrettsutøvere som er ambassadører for Audemars Piguet.

Når det gjelder sponsing, så har Audemars Piguet også vært en aktiv sponsor i sportsverdenen. De har siden 1999 vært hovedsponsor for Quen Elizabeth II Cup, som er et hesteløp i Hong Kong. De har også støttet Clinton Foundation siden 2007, som jobber med utvikling av skoler og helsevesen i u-land, samtidig som de er en del av kampen mot HIV og AIDS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *