Bell & Ross

Bell & Ross er en fransk produsent av luksusklokker, som ble grunnlagt av den fransk-sveitsiske klokkedesigneren Bruno Belamich sammen med forretningsmannen Carlos A. Rosillo. Selskapet ble grunnlagt i 1992, og har sitt hovedkvarter i den franske hovedstaden. De produserer luksusklokker rettet mot piloter, astronauter og dykkere, og er en av de mest kjente klokkeprodusentene i denne bransjen.

Om Bell & Ross
Bell & Ross er en av få klokkeprodusenter i luksusklassen som er drøye 20 år gammel, da selskapet ble grunnlagt så sent som i 1992. De første klokkene fra Bell & Ross ble designet av Belamich og Rosillo ved hjelp av den tyske klokkeprodusenten Sinn. Klokkene blir inspirert fra det man ser i en cockpit, og flere av elementene på klokkene til Bell & Ross vil minne om slike instrumenter. Andre klokker igjen er rettet mot dykkere, og tåler et trykk tilsvarende det man opplever 1000 meter under vann.

Frem til 2002 var klokkene fra Bell & Ross et samarbeid med den nevnte Sinn, og derfor bar klokkene frem til dette året logoen til begge selskapene. Etter dette året så begynte Bell & Ross med en selvstendig produksjon i et fabrikkanlegg i Sveits.

Designprinsipper
Som grunnlag for sine klokkedesigner, så utarbeidet designerne fire klare prinsipper om hvordan klokkene deres skulle se ut. Det var blant annet at de skulle være vanntette selv under stort vanntrykk, de mekaniske delene skulle sørge for svært presis bevegelighet og klokkene skulle ha visuelle indikatorer maken til de piloter har i fly. I tillegg skulle klokkene ha spesifikke funksjoner tilpasset den ulike målgruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *